Visionstext

Det lilla ljus du har. Det ska få lysa klart. I en ond, kall värld. I hopplöshet. Lågan i dig. Ibland vilt rasande, ibland flämtande. Lågan som Gud tänt, som brinner. Trots allt. Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det. Mörkret kommer aldrig att vinna. Ropa ut det i det nattsvarta. Göm dig i de orden. Älska Jesus och lev för andra. Ge som gåva vad du fått som gåva. Ta rygg på Jesus och gå dit han går. Utanför. Längre bort. Det lilla ljus du har. Det ska få lysa klart.

Det är lätt att se nöd och titta bort. Att inte blunda är svårare. Men låt dig beröras. Smaka, svälja och reagera. Göra skillnad, mitt i allt vanligt och vardagligt. Gud har lyst upp ditt hjärta för att det skenet i dig ska lysa för andra. Kärlek som sträcker sig ut, som griper in. Kärlek som inte blundar, som inte fördömer andra, som vill gå en extra mil.

Kanske är det de som inte hört om Jesus som fångat dig. För de har inte träffat dig. Ännu. Alla som inte förstått att Jesus älskar, genom död och till liv. Alla. Din längtan är att leva ut räddning och hopp. Ljuset lyser och du vet det, för du bär det inom dig. Det bränner. Du vill ge vidare. Tända fler. Sätta världen i brand. Jesus är vägen, sanningen och livet. Viska frihet för fångna. Ropa i megafon.

Vill du göra skillnad? För skillnad blir det om du gör ett teamår. Du erkänner att du inte klara saker på egen hand, du blottar svaghet och beroende. Bra. Modigt. Du erkänner att du har styrkor som andra kan bli upplyfta av. Du erkänner, vad hela himlen redan jublar över; Du är Guds barn med otrolig kapacitet! Det lilla ljus du har. Det ska få lysa klart.