Visionstext

Det lilla ljus du har. Det ska få lysa klart. I en ond, kall värld. I hopplöshet. Lågan i dig. Ibland vilt rasande, ibland flämtande. Lågan som Gud tänt, som brinner. Trots allt. Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det. Mörkret kommer aldrig att vinna. Ropa ut det i det nattsvarta. Göm dig i de orden. Älska Jesus och lev för andra. Ge som gåva vad du fått som gåva. Ta rygg på Jesus och gå dit han går. Utanför. Längre bort. Det lilla ljus du har. Det ska få lysa klart.

Det är lätt att se nöd och titta bort. Att inte blunda är svårare. Men låt dig beröras. Smaka, svälja och reagera. Göra skillnad, mitt i allt vanligt och vardagligt. Gud har lyst upp ditt hjärta för att det skenet i dig ska lysa för andra. Kärlek som sträcker sig ut, som griper in. Kärlek som inte blundar, som inte fördömer andra, som vill gå en extra mil.

Kanske är det tonåringar som fångat dig. För du minns hur det var. Att vara rädd, vara utanför. Kanske var du den som kränkte, som slog eller spottade? Eller är du bara en av tusen unga vuxna som inte blundar längre. Ditt bultande hjärta. Dina uträckta händer. Du ser grupptryck tappa taget. Slagna som reser sig. Du ser guld där gruset dammar.

Vill du göra skillnad? För skillnad blir det om du gör ett teamår. Du erkänner att du inte klarar saker på egen hand, du blottar svaghet och beroende. Bra. Modigt. Du erkänner att du har styrkor som andra kan bli upplyfta av. Du erkänner, vad hela himlen redan jublar över; Du är Guds barn med otrolig kapacitet! Det lilla ljus du har. Det ska få lysa klart.