Ralingsåsgården söker

Gårdsföreståndare och HusMor / Kock

Vi söker en gårdsföreståndare och en husmor/kock eller ett gårdsföreståndarpar till Ralingsåsgården

Vill du forma nästa generation med oss?
Ralingsåsgården är en levande gård där Team Med Uppdrag har sin bas, en kristen ungdomsorganisation som sedan i början av 80-talet drivit bibelskola Livskraft och skickat ut team till församlingar. På gården formas nästa generations ungdomar och du är välkommen att bli en del av vårt härliga gäng som jobbar med mål och mening.

Vi söker både en gårdsföreståndare och en husmor/kock, tjänsterna är på 50–100%. Ett fint scenario vore ett gårdsföreståndarpar som kan kombinera både insatser i kök och värdskap vid arrangemang med praktiska sysslor på gården och service till våra gäster. Det är inget krav att vara ett par. Vi välkomnar individuella ansökningar.

Tjänsterna innehåller många olika uppdrag på gården, men framför allt att ge Team Med Uppdrag bra förutsättningar. Du möter dagligen elever och kan utifrån personlighet och begåvning bli en viktig del i deras liv. Den andra delen är att driva en läger- och kursgård.
Framför allt söker vi en gårdsföreståndare och husmor med hjärtat på rätt ställe, som vill arbeta med mål och mening. Vi söker dig som är serviceinriktad, gillar ungdomar och gäster. Arbetet är självständigt och du har en arbetsledande funktion med stor frihet. Tillsammans vill vi göra Ralingsåsgården till Sveriges bästa läger- och kursgård. Tjänsterna omfattas av kollektivavtal.

 

Mer om TMU och Ralingsåsgården

Ralingsåsgården är en konferens- och lägergård som ligger naturskönt i dalen ned mot sjön Ralången, strax utanför Aneby. Gården har drygt 100 sängplatser och tar emot allt från enstaka personer, små sällskap till stora grupper och konferenser. I verksamheten ingår vandrarhem, camping och olika arrangemang som läger, kurser, församlingshelger.

Team Med Uppdrag är en kristen ungdomsorganisation. Sedan starten 1982 har team skickats ut både i Sverige och utomlands. Genom åren har hundratals unga vuxna lärt känna Gud och utrustats till tjänst genom Team Med Uppdrags arbete. Våra elever kommer från hela Sverige, från många olika kyrkor och samfund. Team Med Uppdrag vill forma trovärdiga och uthålliga lärjungar. Att följa Jesus handlar inte bara om ivriga år runt 20-strecket, det handlar om hela livet, alla områden.

 

Gårdsföreståndartjänsten

Som gårdsföreståndare har du en arbetsledande funktion och du leder den dagliga driften samt den långsiktig utveckling av Ralingsåsgården. Dina arbetsuppgifter består bl.a. av gästkontakter, värdskap samt fastighetsansvar. Arbetet sker i nära samarbete med fastighetskommittén. Det är en fördel, men inget krav, om du praktiskt lagd.
Vi söker dig som är driftig och positiv med en god samarbetsförmåga, praktiskt kunnig och kan hålla många bollar i luften. Vi värdesätter att du är självgående och ansvarstagande. Det är en fördel, men inget krav, om du är bosatt i närheten. Tjänsten omfattar 80–100% med tillträde i augusti 2022.
Arbetet varierar med säsong och bokningar, vilket innebär vissa veckor med fler arbetstimmar och andra veckor med färre arbetstimmar. B-körkort är ett krav. Du är anställd av den ideella organisationen Kristen Samverkan Småland Blekinge, som är en del av EFK. KSSB äger Ralingsåsgården, Flahults ungdomsgård samt Kustgården Senoren.

 

Husmorstjänsten / Kock

Vi söker dig som har ett hjärta för människor, älskar att servera god mat och vill ge det lilla extra till våra gäster. Du ansvarar för daglig servering såsom frukost, fika, lunch och middag, till din hjälp har du matgrupper och catering. Önskar du laga mat själv finns möjlighet till ökad tjänst. Du är bra på att planera, strukturera och organisera ditt arbete samt trivs med att utveckla och jobba mot uppsatta mål. Du arbetar i team med gårdsföreståndaren och TMU.
Vi värdesätter att du är serviceinriktad och har en god förmåga att kommunicera med både gäster och medarbetare. Du har en god social kompetens och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Det är en fördel, men inget krav, om du är bosatt i närheten. Tjänsten omfattar 50–100% med tillträde i augusti 2022.
Du är flexibel och klarar av att arbeta intensivare vissa perioder och hjälper gärna till när det behövs. B-körkort är ett krav. Du är anställd av den ideella organisationen Kristen Samverkan Småland Blekinge, som är en del av EFK. KSSB äger Ralingsåsgården, Flahults ungdomsgård samt Kustgården Senoren.

 

Frågor och ansökan

Frågor om tjänsten ställs till Johan Akterhed, ordförande i KSSB,
Ansökan skickas, senast 31 juli, till johan@kssb.se

 

 

  Vi söker dig som:

  • är service-minded och är bra på att ta olika människor.
  • tycker det är viktigt med bra service och nöjda gäster.
  • är kreativ, problemlösare och inte rädd för att jobba praktiskt.
  • är självgående och ansvarstagande.
  • har förmåga att strukturera, planera och prioritera arbetsuppgifter
  • har körkort

  Tjänstegrad:

  Gårdsföreståndaretjänsten 80 – 100%
  Husmortjänsten / Kock 50 – 100%

  Tillträde:

  Omgående

  Ansökan:

  Frågor om tjänsten ställs till Johan Akterhed, ordförande i KSSB.
  Ansökan skickas, senast 31 juli,
  till johan@kssb.se